Skydda din dator och mobil

Avhannah

Skydda din dator och mobil

Datorer, surfplattor och mobiler är numer teknikprodukter som dagligen används av människor. När du använder teknikutrustning är det viktigt att du tänker på att skydda den både utvändigt och invändigt. Att ha ett mobilskal är a och o för att skydda din telefon mot stötar och höga fall. Det finns mängder med olika Iphoneskal som du kan köpa till din mobil. Hitta ett Iphoneskal som fyller ditt behov. Det är viktigt att du tycker att det är fint samtidigt som det är snyggt. Komplettera ditt Iphoneskal med ett skärmskydd för ett optimalt skydd av utsidan av din telefon.

Välj säkra lösenord

När det kommer till att skydda insidan finns det några bra tips. Tänk på att alltid använda säkra lösenord. Att skydda dina inloggningar med bra lösenord är ett måste. Variera lösenorden, om du inte gör det är det enkelt för andra att ta sig in på alla ställen där du har inloggningar. Det är en fördel att använda så kallad tvåstegsautentisering. Då kompletterar du lösenordet med inloggning via en annan enhet, oftast används mobilen till det. Du höjer säkerheten avsevärt genom det. Det är många tjänster idag som erbjuder en sådan lösning.

Lås skärmen på mobiltelefonen

Att ha ett skärmlås aktiverat är viktigt. Då förblir telefonen låst tills du loggar in med din kod eller ansiktet alternativt fingeravtryck. När du är ute och reser är det bra att inte använda offentliga nätverk. Säkerheten är oftast väldigt låg. Om du använder ett offentligt nätverk är det bra om du undviker att hantera känslig information.

Installera ett antivirusprogram på datorn

På datorn är det bra om du installerar ett säkerhets- och antivirusprogram. Det minskar risken avsevärt att drabbas av virus eller intrång i din dator. Se till att alltid uppdatera ditt operativsystem på din dator. Uppdateringarna av appar och program kan vara irriterande men ack så viktiga. Det är inte sällan som uppdateringar innehåller åtgärder som lagar eller fixar de säkerhetsproblem som eventuellt har funnits. Tänk även på att inte installera något som du inte vet vad det är. Undvik även att klicka på osäkra länkar du får via mejl och okända dokument.

Om författaren

hannah administrator