Vikten av en bra logotyp till ditt teknikföretag

Avhannah

Vikten av en bra logotyp till ditt teknikföretag

Alla företag har nytta av en bra logotyp som är lätt att känna igen och som uttrycker företagets identitet. För ett teknikföretag är det dock lite extra viktigt. Behöver du en design till företagets logotyp så kan Klingit hjälpa dig.

Vad är en logotyp?

Först och främst är det bra att reda ut vad en logotyp egentligen är. En logotyp (även kallat logga eller varumärke) är en design som används som ett företags kännetecken och kan registreras precis som företagsnamnet. Logotypens design kan vara just företagets namn, förkortning eller initialer i ett särskilt typsnitt, men det kan också vara en bild, symbol eller ett mönster.

Därför behöver du en bra logotyp

Med en snygg, iögonfallande logotyp sticker ditt företag ut i mängden. En väldesignad logotyp gör människor nyfikna, och även om de bara ser loggan i förbifarten fastnar en bra logotyp och ger därmed en ökad märkesmedvetenhet. Innehåller logotypen företagets namn, eller delar av det, blir det också enklare att komma ihåg företagsnamnet.

Logotypen är ofta det första intryck en potentiell ny kund får av företaget, och i ett visuellt samhälle som rör sig fort gäller det att utnyttja det till max. Med Klingit får ditt företag en logotyp design som visar vilka ni är och att ni är värda att lägga på minnet. Förutom att designa er logotyp erbjuder Klingit flera andra användbara designtjänster. Du kan till exempel få hjälp med gränssnitt, annonskampanjer eller att utveckla företagets visuella identitet ur ett helhetsperspektiv.

Logotyper för teknikföretag

För ett teknikföretag är en bra logga särskilt viktig. Utvecklar du hårdvara så är logotypen inte bara något som symboliserar företaget, utan sitter ofta på själva produkten och blir en del av produktdesignen. På så sätt gör loggan reklam för företaget när produkterna används. Kanske sitter logotypen även på förpackningen, och en bra logga kan därmed öka chanserna att en potentiell kund lägger märke till den.

För mjukvara är logotypen i många fall det enda sättet att snabbt känna igen företaget och dess tjänster. Gör du till exempel en app så är det med hjälp av loggan som användaren känner igen appen i sitt appbibliotek, eller överhuvudtaget lägger märke till den på nedladdningssidan. Även för program till en dator eller hemsidor på internet kommunicerar logotypen vilka företaget är och vad ni tillhandahåller, och den blir ofta det en användare eller kund förknippar ert företag med. Med det i åtanke vill du förmodligen ha en proffsig logotyp som väcker rätt associationer.

Sammanfattning

En logotyp är alltså oerhört central för hur ett företag uppfattas – och för att garantera att företaget alls uppfattas i mängden av konkurrenter. Logotypen ger ett snabbt första intryck och en bra design kan kommunicera mycket på kort tid och liten yta. Därför är det bra att inte lämna logotypen åt slumpen, utan anlita designproffs för att hitta fram till ditt företags uttryck.

Om författaren

hannah administrator