Tre avgörande argument för eltandborsten

Avhannah

Tre avgörande argument för eltandborsten

God munhygien leder till god munhälsa, vilket kan spela en avgörande roll för både självförtroendet och livskvaliteten.

Det absolut viktigaste gemene person kan göra för munhygienen är givetvis att regelbundet borsta tänderna, minst två gånger om dagen och helst inte oftare än tre. Det gäller dessutom att besöka en välrenommerad klinik som Södertandläkarna minst vartannat år. Regelbundenhet är alltså A och O när det kommer till munhygien, men valet av tandborste kan även det vara avgörande!

Här är tre anledningar till varför eltandborstar är bättre än manuella alternativ.

Skonsammare mot tänderna

Ett vanligt problem för många som borstar manuellt är att de borstar alldeles för hårt, vilket sliter på emaljen. Det innebär i sin tur att tänderna blir mer känsliga och att ilningar blir ett vanligt förekommande och plågsamt problem. I värsta fall kan detta kräva ett besök till exempelvis de ovan nämnda Södertandläkarna för behandling.

Med rätt elektrisk tandborste slipper du detta problem helt och hållet i och med att produkten är inställd till att borsta vid precis rätt hårdhet. Bra för både emaljen och tandköttet!

Enklare att hålla koll på tiden

De allra flesta tandläkare rekommenderar att man borstar tänderna i omkring två minuter. Vid manuell borstning kan det vara svårt att hålla koll på tiden, och det är inte väldigt många människor som sätter en timer tidigt på morgonen eller sent på kvällen när det är dags att borsta tänderna!

Som tur nog erbjuder de allra flesta moderna eltandborstar en inbyggd timer som tjuter till när du väl nått den rekommenderade tiden för tandborstning.

Cirkelformad vs. Standard

Manuella tandborstar kräver att användaren tillämpar god teknik vid borstningen för att säkerställa ett optimalt resultat. Det kan vara rätt knepigt för de allra flesta, särskilt med tanke på hur själva borsten är utformad på vanliga tandborstar.

Den cirkelformade borsten som går att hitta hos elektriska tandborstar gör det enklare att borsta alla fem sidor av tanden helt utan problem, vare sig du är bekant med god tandborststeknik sedan tidigare eller inte! För god och enkel munhygien blir därför denna typ av tandborste att rekommendera.

Sammanfattning

Eltandborstar medför flera fördelar relativt till sin mer primitiva kusin, den manuella tandborsten. Vanlig borstning kräver god teknik och noggrannhet, medan elektriska alternativ sköter det allra mesta åt dig. Är inte teknik härligt?

Populära produkter av denna typ inkluderar vanligtvis smart funktionalitet såsom en inbyggd timer samt batteri-indikator, och säkerställer att tänderna borstas vid precis rätt hårdhet. Vilket alternativ föredrar du?

Om författaren

hannah administrator