Teknikens historia och framtid i Sverige

Av155cm.se

Teknikens historia och framtid i Sverige

Sverige har en imponerande historia när det gäller teknik och uppfinningar, samt troligtvis en spännande framtid att vänta.

Haft en bra period

Det går enkelt att påstå att sedan andra världskriget har Sverige mått väldigt bra. Man har gått från att vara ett av de fattigaste länderna i världen till att ha lett utvecklingen på många plan. Både humanitärt samt teknologiskt.

Sverige och svenskar har legat till grund för en rad olika uppfinningar. Trepunktsbältet är en av de främsta teknologiska uppfinningarna som en svensk har legat bakom. Men det finns mycket mer än så. Till exempel dynamiten, som troligtvis är den kändaste uppfinningen en svensk har stått för.

Hur kommer då den svenska tekniken att se ut i framtiden? Det finns många olika röster här som föreslår olika teorier. Men en del tror att Sverige kommer ha sin främsta bransch inom den gröna teknologin. I dagsläget rankas Sverige som det näst mest innovativa landet i världen, efter Schweiz, och det beror mycket på det faktum att man har många gröna lösningar. Så där kommer svensk teknologi troligtvis att kunna hitta väldigt mycket i framtiden.

Om författaren

155cm.se